Fem viltolyckor – på en halvtimme: ”Det är lite anmärkningsvärt”

Fem viltolyckor på vägar i länet – inom loppet av en halvtimme.
– Det är lite anmärkningsvärt, säger polisen.
Kronoberg • Publicerad 15 februari 2023 • Uppdaterad 16 februari 2023

Mellan klockan halv sex och sex på onsdagskvällen inträffade fem viltolyckor på vägar runtom i Kronobergs län.

– Det blev som tur var inga personskador vid någon av kollisionerna men det är nästan lite anmärkningsvärt med så många viltolyckor på så kort tid, säger Rickard Lundqvist vid polisens ledningscentral.

Den första viltolyckan som rapporterades in till polisen inträffade på länsväg 592 i Ljungby kommun där en personbil krockade med ett rådjur. Några minuter senare körde en bilist på ännu ett rådjur i Ljungby kommun, denna gång på länsväg 124.

Kvart i sex var det det dags för nästa viltkrock när en personbil körde på en älg på länsväg 120 i Tingsryds kommun.

Tio minuter senare kom nästa larm, en bilist hade krockat med ett rådjur på riksväg 27 i Tingsryds kommun.

Den sista olyckan, vid sextiden, inträffade på väg 746 mellan Mistelås och Slätthög i Alvesta kommun där en personbil krockade med en älg på vägen.

– Generellt så är det så att ingen polispatrull skickas ut på viltolyckor, om det inte är frågan om någon personskada eller att det uppstår någon trafikstörning. Sedan är det alltid polisens ansvar att det kommer en eftersöksjägare till olycksplatsen som kan spåra upp djuret om det har blivit skadat eller som tar hand om djuret om det är avlidet, säger Rickard Lundqvist.

.
.Foto: LENA EHRING
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.