Annons

Fick inte röka under arbetspasset – valde då hellre fängelse än samhällstjänst

28-åringen dömdes för misshandel till villkorlig dom med 75 timmar samhällstjänst. Men efter två arbetspass uteblev mannen från sina arbetspass och nu omvandlas den villkorliga domen till fängelse. Helt enligt mannens önskemål.
Växjö • Publicerad 28 juli 2023
Växjö Tingsrätt montage
Växjö Tingsrätt montageFoto: Lars-Göran Rydqvist

Det var i januari som 28-åringen dömdes till villkorlig dom och samhällstjänst för misshandel. Om påföljden skulle ha varit fängelse, skulle två månader ha dömts ut.

Mannen gick till arbetsplatsen i Växjö där han skulle utföra sin samhällstjänst vid två tillfällen. Men sen återkom han aldrig.

Annons

När frivården kontaktade honom förklarade han att han tyckte att personalen var så otrevlig så att han hellre ”sitter två månader i fängelse än genomför samhällstjänst”.

Frivården gav mannen ytterligare en chans att infinna sig på arbetsplatsen, men han dök aldrig upp.

Kontaktpersonen på arbetsplatsen berättade att mannen, de dagar han varit där, skött sina arbetsuppgifter väl. Men att han vid ett tillfälle blev tillsagd att han inte fick röka då han inte hade rast. Då ska 28-åringen lämnat arbetsplatsen för att inte komma tillbaka.

Under flera samtal med frivården ska mannen ha blivit informerad om vad ett fängelsestraff innebär, men han har trots det inte ändrat sin uppfattning. Han väljer hellre fängelse än samhällstjänst.

Tingsrätten omvandlar nu mannens villkorliga dom med samhällstjänst till fängelse i en månad och 14 dagar.

Elisabeth AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons