Annons

Filmserien om X-Men avslutas

Växjö • Publicerad 4 juni 2019
Foto: Urban Nilsson

På 19 år har elva filmer i X-Men-serien släppts. Den 5 juni släpps den tolfte och sista, "X-Men: Dark Phoenix".

Efter nästan två decennier är det dags att avsluta X-Men. Det görs med "X-Men: Dark Phoenix" med Sophie Turner, James McAvoy, Jennifer Lawrence, Michael Fassbender och Nicolas Hoult i huvudrollerna.

Annons

Filmerna har släppts i en ganska komplex kronologisk ordning. Den nya filmen utspelar sig 1992, nio år efter apokalypsen.

Jean Grey spelas av Sophie Turner som också har spelat Sansa Stark i succéserien "Game of Thrones".

I den nya filmen träffas Jean Grey av en kosmisk kraft under ett räddningsuppdrag i rymden. Det gör henne till den starkaste mutanten av alla samtidigt som hon alltmer tappar kontrollen. Skurken Mastermind manipulerar Jean Grey för att använda hennes nyvunna krafter till sin egen fördel. Hon blir galen, vänder mot sina gamla vänner och släpper lös sin mörka sida, "The Dark Phoenix”, som hotar att förgöra hela världen. Mutanterna tvingas möta sin värsta fiende hittills - en av sina egna.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons