Annons

Fler anmälningar om hot och våld på skolor

Växjö • Publicerad 12 januari 2019
Foto: Johanna Eriksson

Under förra året anmäldes 845 fall av hot och våld inom skolan i Sverige. Av dessa var det 31 fall i Kalmar och Kronobergs län, skriver SVT Småland. Anmälningarna gäller hot och våld mellan elever och mellan elever och skolpersonal som har kommit in till Arbetsmiljöverket.

Enligt SVT Småland ökar antalet anmälningar stadigt men det är inte klart om det är situationen på skolorna som har blivit värre eller om anmälningsbenägenheten har ökat.

– När man pratar med andra personer i samhället så tror dom inte det är sant. Inte sjutton skulle man acceptera att folk slåss ute i korridoren eller att någon kallar dig nedsättande saker på något annat jobb. Men på något sätt så gör man det i skolan, säger Lärarnas riksförbunds ordförande Åsa Fahlén till SVT.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons