Fler åtgärder för att stötta företag i Växjö

Växjö • Publicerad 15 april 2020
Anna Tenje
Anna Tenje

Växjö kommun har vidtagit flera åtgärder för att stödja det lokala näringslivet som drabbas hårt till följd av coronakrisen. Nu har kommunstyrelsen beslutat om två nya insatser för att stötta företagen.

– Alla kommunens förvaltningar och bolag arbetar aktivt för att stötta det lokala näringslivet och vi ser att de insatser som vi tidigare satt in har realiserats och gör skillnad för företagens likviditet. Detta är en viktig fråga för oss och vi kommer att fortsätta ta beslut om åtgärder som underlättar för näringslivet, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Det handlar om att Växjö kommunkoncern i möjligaste mån ska tidigarelägga planerade investeringar och inköp för att underlätta för företag samt att kommunkoncernens leverantörer inte ska drabbas av viten vid förseningar av leveranser som är en direkt följd av coronapandemin. Det är undantag för entreprenadavtal, som ska hanteras individuellt inom ramen för avtalsvillkoren.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.