Annons

Fler drop-in tider i länet under nationella vaccinationsveckan

Kronoberg • Publicerad 13 mars 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Karin Lagerström

Den 14-20 mars genomförs en nationell vaccinationsvecka för att få fler att vaccinera sig. Region Kronoberg ökar då möjligheterna till drop-in vaccination i hela länet.

Fokus kommer främst vara på områden med låg vaccinationstäckning och att få de som ännu inte tagit sin första eller andra dos att göra det.

Annons

– Målet är att det ska vara enkelt att få sin spruta. Vi kommer erbjuda utökad drop-in i utvalda områden där vi ser att många inte har vaccinerat sig än, men vi kommer också finnas på ställen där mycket människor rör sig, som till exempel Ica Maxi i Växjö och Ljungby, säger Marie Jadner, vaccinationssamordnare.

På drop-in-platserna kommer det vara möjligt att få dos ett och två samt påfyllnadsdos under vissa tider utan att boka tid innan. Påfyllnadsdosen ges till alla som är 18 år eller äldre där det gått minst tre månader sedan dos 2.

Förutom drop-in för allmänheten pågår fortsatt vaccination på skolor med låg vaccinationstäckning.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons