Annons

Fler elsparkcyklar till Växjö

Växjö • Publicerad 12 december 2021

Som vi berättat tidigare i veckan har det norska företaget Ryde plockat bort sina elsparkcyklar i Växjö. De har försvunnit på grund av vintervädret. Enligt SVT Småland finns dock planer på att plocka fram dem och betydligt fler till nästa år.

– Just nu har vi 500-600 elsparkcyklar i Växjö. Till sommaren ska det bli dubbelt så många, säger en anställd på Ryde till SVT Småland.

Annons

Ökningen var inget som Växjö kommun kände till.

– Det är problematiskt. Jag var inte medveten om den här informationen och det var inget som företaget adresserade för en månad sedan när vi hade ett möte med dem, säger Per-Olof Löfberg, trafikplaneringschef Växjö kommun till SVT Småland.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons