unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fler kan arbeta hemifrån i Kronoberg

Genrebild.
Genrebild.
Foto: Olof Elfversson

En ny undersökning från Vision visar att Kronoberg tillhör en del av landet där var sjunde medarbetare kan arbete hemifrån med inte får det för sin arbetsgivare. Vision uppmanar nu arbetsgivare att följa råden om arbete hemifrån.

– Stora delar av välfärdens verksamheter sköts på distans och det fungerar bra. Men vi ser också att fler arbetsgivare behöver följa de nya riktlinjerna, utarbeta tydligt stöd till chefer och skapa fler möjligheter till distansarbete. Alla som kan måste ges möjlighet att jobba från hemmet, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Undersökningen visar också att drygt var femte i den region som länet tillhör väljer att arbeta på den ordinarie arbetsplatsen. Det innebär sammantaget att mer än var tredje inte arbetar hemifrån trots att de skulle kunna göra det.