Annons

Fler kan arbeta hemifrån i Kronoberg

Kronoberg • Publicerad 29 november 2020
Genrebild.
Genrebild.Foto: Olof Elfversson

En ny undersökning från Vision visar att Kronoberg tillhör en del av landet där var sjunde medarbetare kan arbete hemifrån med inte får det för sin arbetsgivare. Vision uppmanar nu arbetsgivare att följa råden om arbete hemifrån.

– Stora delar av välfärdens verksamheter sköts på distans och det fungerar bra. Men vi ser också att fler arbetsgivare behöver följa de nya riktlinjerna, utarbeta tydligt stöd till chefer och skapa fler möjligheter till distansarbete. Alla som kan måste ges möjlighet att jobba från hemmet, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Annons

Undersökningen visar också att drygt var femte i den region som länet tillhör väljer att arbeta på den ordinarie arbetsplatsen. Det innebär sammantaget att mer än var tredje inte arbetar hemifrån trots att de skulle kunna göra det.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons