Annons

Fler lösta brott i Växjö under coronavåren

Växjö • Publicerad 21 juli 2020
.Foto: ADAM WRAFTER

Under coronavåren har fler brott i Kronoberg blivit lösta. I polisområde Kalmar Kronoberg har antalet brottsutredningar som lämnats över till åklagare under det första halvåret 2020 ökat med 21,5% jämfört med samma period under 2019, skriver SVT Nyheter Småland. Antalet anmälda brott har också ökat något under våren.

– Generellt sett så har vi ökat och förbättrat oss varje år sedan 2016, när vi gjorde en större omorganisering. Sen har vi kanske fått lite draghjälp på grund av corona, säger Patrik Oldin, länspolisområdeschef för Kalmar Kronoberg, till SVT Nyheter Småland.

Annons

I lokalpolisområde Växjö, som består av Växjö och Alvesta kommuner har antalet uppklarade brott som lämnats över till åklagare ökat med tre procent. Det är främst brott mot person, tillgrepps- och skadegörelsebrott som i högre utsträckning blivit uppklarade, där ökningen är hela 43,7 procent. Däremot har antalet lösta narkotika- och trafikbrott minskat med 27,5 procent i lokalpolisområde Växjö.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons