Annons

Fler ska få använda bussfiler i Växjö

Växjö • Publicerad 13 april 2018
Foto: Urban Nilsson

Blågröna Växjö har lämnat in en skrivelse för att vidga begreppet för kollektivtrafik. Partierna vill att fler ska få använda bussfilerna i Växjö kommun.

Blågröna Växjö vill att taxi, färdtjänst och reguljär busstrafik framöver ska betraktas som kollektivt färdmedel. Regeländringen ska omfatta samtliga bussfiler i staden.

Annons

Skrivelsen är undertecknad av Anna Tenje (M), Per Schöldberg (C), Cheryl Jones Fur (MP), Nils Fransson (L) och Jon Malmqvist (KD).

– Lokala taxibolag och färdtjänst arbetar redan med sambokningar för sina resenärer och torde därav också betraktas som ett kollektivt färdmedel. Genom att tillåta att fler transportmedel kan nyttja bussfilerna kan vi främja ett; förbättrat trafikflöde, ökad tillgänglighet och attraktivitet i att välja färdsätt med mindre klimat- och miljöpåverkan, säger de blågröna representanterna i ett pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons