Annons

Fler slutförda polisutredningar under coronapandemin

Växjö • Publicerad 14 juli 2020
.
.Foto: ADAM WRAFTER

Under våren har nästan alla evenemang ställts in på grund av risken för smittspridning av coronaviruset. Och när polisen inte har behövt lägga resurser på exempelvis fotbollsmatcher och festivaler har det funnits mer tid till annat arbete.

I polisregion Syd, där Växjö ingår, märks en tydlig skillnad under det första halvåret 2020 jämfört med samma period förra året. Enligt SVT Småland har antalet ärenden som lämnats till åklagare ökat med drygt 2 000.

Annons

– Vid en högriskmatch i fotboll är det inte ovanligt att det krävs runt hundra poliser. I stället för att finnas med vid sådana resurskrävande sammanhang, så har vi kunnat fokusera på exempelvis droghandeln i Malmö, säger Jarl Holmström, biträdande regionpolischef i polisregion Syd, till SVT Småland.

De extra resurser som lades under den nationella polisoperationen Rimfrost har också bidragit till de positiva siffrorna.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons