unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fler sommarjobb väntas i regionen

.
.
Foto: Robin Sparf

Intresset för att sommarjobba inom Region Kronoberg har varit stort. I juni 2019 lade Socialdemokraterna fram en motion om att antalet sommarjobb i Region Kronoberg skulle ökas.

Nu väntas det bli verklighet. Regionstyrelsens personalutskott föreslår att regionfullmäktige ska bifalla motionen samt uppdra åt regionstyrelsens personalutskott att verka för att fler sommarjobb skapas i Region Kronoberg.

– Förra året hade Region Kronoberg 70 sommarjobbsplatser och totalt 293 st sökande. Intresset för att sommarjobba hos oss är stort och det vill vi tillvarata och uppmuntra. Jag är glad över att vi får bifall på vår motion om att antalet sommarjobb ska vara fler 2020, säger Robert Olesen (S) 2:e vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.