Annons

Fler testas positivt – många lediga vaccintider

Kronoberg • Publicerad 23 juli 2021
Foto: PÄR BÄCKSTRÖM

Antalet positiva covidfall är på väg uppåt i länet. Vecka 28 konstaterades 39 fall av covid-19. Det är tio fler än veckan före. Ökningen i antalet positiva syns även nationellt.

– De flesta nya fallen är i åldrarna 18-19 och 20-25 år. Det är tydligt att det är resor, både inom och utom landet, fester och utekvällar som driver smittspridningen, säger Hampus Hjorton, biträdande smittskyddsläkare i Region Kronoberg.

Hjorton rekommenderar nu så många som möjligt att vaccinera sig innan hösten. Det minskar risken för en fjärde våg. Samtidigt finns det många lediga vaccintider.

Passa på att ta din första dos nu när det finns tider. På så sätt hjälper du till att fortsatt hålla smittspridningen på en låg nivå, säger Annika Laine Tigerhielm som samordnar vaccinationerna.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons