GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Fler utbildningsplatser på Linnéuniversitetet

     Växjö • Publicerad 30 juni 2020
     Foto: Lena Gunnarsson

     På grund av utbrottet av coronaviruset har antalet sökande till högskolan i höst ökat kraftigt. I veckan meddelade regeringen att man därför tillför cirka en miljard kronor och satsar på att skapa fler utbildningsplatser.

     För Linnéuniversitetet innebär det ytterligare 65 permanenta utbildningsplatser till bristyrken redan nu i höst. Universitetet får också cirka 7,5 miljoner kronor till vidareutbildning och kortare kurser.

     – Till hösten, och de kommande åren, förväntas fler söka sig till högskolan för att påbörja en utbildning eller för att omskola sig och utveckla tidigare kompetens. Coronapandemin slår hårt mot arbetsmarknaden, och vi måste göra allt vi kan för att ge möjligheter till utbildning, omskolning och vidareutbildning, och på det sättet komma starkare ur krisen, säger Matilda Ernkrans (S), minister för högre utbildning och forskning, via ett pressmeddelande.

     Nadia HagbergSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.