Annons

Flera anmälningar om misstänkt matförgiftning i Växjö – gäst fick salmonella

Växjö • Publicerad 19 augusti 2021
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.Foto: PETTER ARVIDSON

De senaste veckorna har Växjö kommun fått in flera anmälningar om misstänkt matförgiftning. Flera av ärendena utreds fortfarande.

En person som beställde kyckling på en restaurang i Växjö fick buksmärta, diarré, feber, huvudvärk, illamående och kräkningar. Senare visade ett prov att patienten hade salmonella.

Annons

I mitten av juli köpte ett par grillad kyckling från en butik. En av dem blev sjuk och den andra kände symptom. Den som blev sjuk fick buksmärta, diarré och trötthet. Enligt anmälan visar ett avföringsprov att personen fått champylobakter, som kan finnas i tarmen hos livsmedelsproducerande djur, till exempel fågel, gris, nöt och får. Enligt butiken har de inte fått några klagomål från kunder angående kyckling och magåkomma.

En annan person som hade köpt mat från ett café började må illa och kräktes efter ungefär en och en halv timme. Personen fick söka läkarvård med symptom som buksmärta, diarré, illamående och kränkningar. Växjö kommuns miljö- och hälsoskyddsinspektör tror dock inte att det berodde på maten från caféet, eftersom det är en storsäljare och ingen annan person har uppgett att de har blivit sjuka av den maten.

Tre av fyra personer i ett kompisgäng blev sjuka efter ett besök på en restaurang i Växjö. De ska ha fått buksmärta, diarré, huvudvärk, illamående och kräkningar men även här görs slutsatsen att den misstänkta matförgiftningen troligt inte beror på restaurangens mat. Samma kväll hade andra gäster serverats likadan mat utan att ha blivit sjuka.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons