Annons

Flera år med problem med röntgensystemet

Växjö • Publicerad 1 mars 2019 • Uppdaterad 1 april 2019
.
.Foto: Lasse Ottosson

För mer än två år sedan införde Region Kronoberg ett nytt röntgensystem. Trots det finns det fortfarande tekniska problem kvar att åtgärda och regionen riktar ekonomiska krav mot leverantören.

– Vi har personal som tvingas till merarbete, det är fram för allt ett arbetsmiljöproblem. Det här har under åren medfört en frustration och den finns kvar, man förväntar sig att ett sådant här system ska hjälpa en och inte skapa mer problem. Det har varit en lång införandeperiod., säger Fredrik Larsson, verksamhetschef för röntgen i Kronoberg, till Smålandsposten.

Annons

Den del inom röntgen som har drabbats värst av problemen är mammografin. Bristerna i systemet har tidigare orsakat för långa väntetider och i starten gjordes bara hälften så många undersökningar som normalt.

Ordern på hela röntgeninformationssystemet var värd 10,9 miljoner kronor.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons