Annons

Flera företag i konkurs

Växjö • Publicerad 6 maj 2019

Under april månad ökade företagskonkurserna i Sverige med tre procent jämfört med samma månad förra året. 517 aktiebolag gick i konkurs, bland annat modekedjan JC och telefoniföretaget Dialect. Den genomsnittliga omsättningen på de hundratals konkursade företagen var åtta miljoner kronor.

– Precis som förra månaden utmärker sig april som en månad med stora och väletablerade företag som nu gått i graven. Det är en dyster utveckling att omsättningen på de konkursade bolagen är så pass hög – det betyder att större företag har fått svårare att överleva, säger Henrik Jacobsson, vd på Creditsafe.

Annons

I Kronobergs län gick fem företag i konkurs, vilket var två fler än i april 2018. Under årets fyra första månader har 26 bolag gått i konkurs, vilket är en ökning på 24 procent.

Läs fler näringslivsnyheter här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons