Annons

Flera ofredade - spökvandringen fick avslutas

Publicerad 31 januari 2016
Foto: Inge Tingskog, Smålandsposten
Foto: Inge Tingskog, Smålandsposten

Tre flickor mellan tio och tretton år blev sexuellt ofredade under spökvandringen i Linnéparken på lördagskvällen.

Teater Respekt arrangerade spökvandringen men var tvungna att avbryta när tre av skådespelarna hade blivit utsatta för sexuellt ofredande, skriver Smålandsposten.

Annons

Gärningspersonen eller personerna tog tag en tioåriga flickas kläder och letade igenom hennes fickor. Hennes mobiltelefon blev bestulen i samband med händelsen. En elvaårig flicka blev sexuellt ofredad då någon enligt Carina Berggren, inre befäl vid Kronobergspolisen, tog "ett rejält tag om hennes rumpa".

Även en 13-årig flicka blev sliten i håret och i kroppen.

– Det kan mycket väl vara fler som ha blivit utsatta som vi inte har fått kännedom om än, säger Carina Berggren till Smålandsposten.

Eftersom det var mörkt på platsen och mycket folk i rörelser finns det inte mycket att gå på för att få tag i gärningspersonerna, men det uppges röra sig om pojkar mellan sju och 15 år.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons