Annons

Flera rekord i Växjö

Växjö • Publicerad 21 september 2019
MatmässanFoto: Filip Sjofors

Förra veckan arrangerades MAT2019 i Växjö. Matevenemanget som arrangerades för nionde gången hade omkring 50 000 besökare. Festen slog dessutom flera rekord.

Flera utställare på matmarknaden på Stortorget slog försäljningsrekord och intresset för seminarierna i Växjö konserthus slog rekord. Antal unika besökare uppgick till ungefär 1 250 stycken, vilket är 350 fler personer än vad det har varit tidigare år.

Annons

– Fler vill veta mer om hur mat produceras och förädlas. Man vill veta om fusk och bluffar, men även bli inspirerad i sin matlagning – något som återspeglades i seminarieprogrammet och som lockade allmänheten, säger Karin Malm, projektledare för seminarieprogrammet.

Matsvinnköket i Konserthusparken blev än en gång en succé med mat som lagades av 5,3 ton skinnvaror som Växjös matbutiker hade skänkt. Det var en rekord siffra och totalt drog Matsvinnköket in över 52 000 kronor som gick till organisationen We Effect.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons