Annons

Flera smittoutbrott på Växjö lasarett

Växjö • Publicerad 11 december 2020
Planerna på ett nytt sjukhus i Växjö har debatterats flitigt på Smålandpostens opinionssidor. Den här gången skriver politikerna Mikael Johansson (M), Sven Sunesson (C), Eva Johnsson (KD) och Yngve Filipsson (L).
Planerna på ett nytt sjukhus i Växjö har debatterats flitigt på Smålandpostens opinionssidor. Den här gången skriver politikerna Mikael Johansson (M), Sven Sunesson (C), Eva Johnsson (KD) och Yngve Filipsson (L).Foto: Jonas Engman

Coronasmittan sprider sig på sjukhuset i Växjö och flera avdelningar har konstaterats vara drabbade.

– Vi har utbrott på gång, men vill inte gå in på vart det är. Det finns på flera ställen på sjukhuset. Av säkerhetsskäl vill jag inte gå ut och säga var utbrotten har skett. Jag har heller inte den exakta siffran på hur många utbrott det är, säger sjukhuschefen Maria Wiltz till Smålandsposten.

Hon säger också att det är risk att det blir en spridning när de får in patienter som först testas och inte påvisar corona, och sedan efter några dagar har coronaviruset.

De smittspårar och försöker begränsa smittan.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons