Annons

Flickor döms efter kidnappningsdrama i Växjö

Publicerad 26 juni 2017
Foto: Paul Madej, Barometern
Foto: Paul Madej, Barometern

Tre flickor i 15-årsåldern dömdes under måndagen till ungdomsvård av Växjö tingsrätt. Den 6 februari tvingade två av flickorna iväg en elev på Norregårdsskolan till ett skogsområde, där de sedan sparkade eleven, klippte av delar av hennes hår, hotade och skar i hennes kläder.

Sedan mötte de två en tredje tjej på bussen till Teleborg. Där ska trion ha spärrat in en elev från Teleborg Centrum på ett solarium i närheten och misshandlat och klippt av även hennes hår.

De två som medverkade vid båda tillfällena döms för misshandel, olaga frihetsberövande, olaga hot och övergrepp i rättssak. Däremot frikänns de från åtalspunkten med människorov. Det gör även den tredje tjejen som döms för misshandel, övergrepp i rättssak, ringa narkotikabrott och snatteri. Totalt ska även över 100 000 kronor betalas ut i skadestånd.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons