Annons

Flydde från man – döms för rattfylla

Publicerad 8 mars 2016
Foto: Lars-Goran Rydqvist, Smålandsposten
Foto: Lars-Goran Rydqvist, Smålandsposten

En 38-årig kvinna döms för grovt rattfylleri efter att ha kört bil med alkohol i kroppen. Vid provtagningstillfället hade hon 1,45 promille i blodet. Händelsen ska ha skett i Växjö i maj 2014 och under tisdagen föll domen.

Kvinnan har i rätten hävdat att hon agerade i nödvärn. Under kvällen ska hon ha druckit alkohol och sovit hos en manlig bekant. Hon vaknade upp av att han antastat henne sexuellt och därpå ska hon ha flytt från bostaden. Hon körde i väg med bilen utan att tänka på att hon hade alkohol i kroppen.

Annons

I domen skriver rätten att det inte är motbevisat att hon handlat i nöd men inte försvarligt att köra bil i hennes tillstånd. Enligt domen kunde hon agerat på ett annat sätt och det fanns andra alternativ att lämna platsen på.

Hon döms till villkorlig dom med samhällstjänst i 50 timmar. Hon frias däremot från avvikande från trafikolycksplats efter att ha kört ner i diket med bilen och lämnat platsen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons