Annons

Flyg från Växjö ställs in efter konkurs

Växjö • Publicerad 23 september 2019
Foto: Urban Nilsson

Brittiska flygbolaget Thomas Cook Group har ansökt om konkurs. De äger bland annat Ving och nu drabbas tusentals resenärer av inställda flyg.

Ett av flygen som drabbas skulle ankomma och lämna Småland Airport under måndagseftermiddagen. Klockan 16.20 skulle ett charterflyg från Cypern landa och klockan 17.50 skulle samma plan lämna Växjö med nya semesterresenärer. Nu är båda flighterna inställda.

Annons

”Vi beklagar verkligen den uppkomna situationen och de besvär som det medför för våra kunder. Vi har på väldigt kort tid, efter det att konkursansökan skickades in, behövt invänta besked om våra flyg kommer upp i luften. In i det sista har vi försökt säkra våra resenärers flygresor, men har snabbt insett att detta inte är möjligt och behöver därför tillsvidare ställa in alla flygavgångar under måndagen”, säger Magnus Wikner, koncernchef för Vinggruppen i Norden till Vings hemsida.

Här saknas innehåll

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons