Annons

Flygandet till och från Kronoberg har minskat med nästan 90 procent

Kronoberg • Publicerad 29 oktober 2020
.
.Foto: JOSEFIN PETERSSON

Resandet till och från Kronoberg har minskat med nästan 90 procent. Det visar en ny statistikmätning från Transportstyrelsen.

Transportstyrelsen har tagit fram statistik för 2020 års tredje kvartal och mätt antalet flygresenärer från svenska flygplatser. Överlag har resandet ökat något sedan andra kvartalet, men är fortfarande på en relativt låg nivå. Särskilt i september månad minskade återigen flygandet.

– Att återhämtningen stannade av under september är en direkt följd av att nya reserestriktioner införts efter nya utbrott av covid-19 säger Simon Posluk, enhetschef vid avdelning Sjö- och luftfart på Transportstyrelsen.

Under förra årets tredje kvartal flög 92 043 personer till eller från Kronoberg. I år är siffran 9 925, en minskning på 82 118 personer - 89,2 procent.

Här saknas innehåll

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons