Annons

Flygjättens konkurs drabbar Växjö Småland Airport

Växjö • Publicerad 23 september 2019
.
.Foto: Filip Sjöfors

Flygjätten Thomas Cook har försatts i konkurs och ett antal resenärer i Växjö har påverkats av det kaos som uppstått efter konkursbeskedet. Men konkursen drabbar inte bara resenärer utan också Växjö Småland Airport.

– De är skyldiga oss för minst en start och landning. Vi hanterar bagage och passagerare åt Thomas Cook. Vi fakturerar dem en gång i veckan och jag skulle tro att det handlar om 100 000 kronor som vi förlorar. Vi ska se hur långt bakåt i tiden de betalat, om det släpat efter hade jag fått reda på det, säger flygplatschef Ulf Axelsson till Smålandsposten.

Annons

Enligt tidningen har Ving, som ägs av Thomas Cook och vars inställda resor påverkat de som skulle ha flugit från Växjö, bestämt att de kommer att återuppta sina resor som vanligt under tisdagen. Detta besked kom sent på måndagskvällen.

Läs mer om flygkaoset nedan:

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons