unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Flygplatsen får 20 miljoner extra

Foto: JONAS LJUNGDAHL

Kommunfullmäktige ska ta beslut om 8,4 miljoner kronor i extra driftbidrag till Växjö Småland Airport, som på grund av den rådande pandemin har hamnat i ett svårt ekonomiskt läge.

– Vi vill ha vår regionala flygplats kvar. Inte minst har den stor betydelse för svensk krisberedskap. Om Växjö flygplats tvingas stänga riskerar vi att stå utan landningsbanor för rent livsviktiga flygningar som skulle kunna få förödande konsekvenser vid exempelvis nästa stora skogsbrand, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Bolaget som ägs av Växjö kommun, Alvesta kommun och Region Kronoberg. Totalt ska de anslå 20 miljoner kronor extra till Växjö Småland Airport AB.

Det extra driftbidraget från ägarna ska bland annat bidra till att flygplatsen kan hållas öppen dagtid, måndag till fredag samt vid planerade avgångar.

Beslutet om ökat driftbidrag fattas av Växjös kommunfullmäktige 15 december.