Annons

Fokus på hjärnan i "Sommarlov" i SVT

Sverige • Publicerad 8 juni 2019
Foto: Mattias Ankrah

I över 40 år har "Sommarlov" sänts i SVT. Temat för den här sommarens program är hjärnan.

– Jag har länge haft en dröm att leda "Sommarlov", säger den nye programledaren Markus Granseth.

Annons

Årets programledare för "Sommarlov" är Angelika Prick, nykomlingen Markus Granseth, Malin Olsson och Alex Hermansson. Temat för i år är hjärnan och det går som en röd tråd genom programmet under hela sommaren och programledarna kommer att utmana tittarna i uthållighet och hjärnstyrka.

– Jag har länge haft en dröm att leda Sommarlov och det är med stor vördnad jag tar mig an uppgiften. Programmet är ju en riktig härlig tradition, vad vore en sommar utan Sommarlov? Och årets tema, hjärnan, ligger mig extremt varmt om hjärtat. Jag gillar teknik, uppfinningar och vetenskap, säger Markus Granseth.

Varje fredag uppträder aktuella artister. Programmet spelas in inför publik i Beijers Park i Malmö och sänds på Barnkanalen varje dag klockan 09.00 mellan den 10 juni och 16 augusti.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons