Annons

Fokus på medarbetarna i S-budgeten

Kronoberg • Publicerad 3 juni 2019
.
.Foto: Lena Gunnarsson

Under måndagen offentliggjorde Socialdemokraterna sitt förslag till budget för Region Kronoberg 2020. Störst fokus läggs på satsningar för att ge medarbetarna bättre arbetsmiljö och arbetsvillkor.

– Det finns inga snabba eller enkla lösningar på hälso- och sjukvårdens utmaningar, men utan våra medarbetare är vi ingenting. Vi måste fortsätta prioritera satsningar som ger medarbetarna en bättre vardag och får fler att söka sig till yrken i våra verksamheter. Det är den långsiktiga och hållbara lösningen på de flesta av vårdens utmaningar, säger oppositionsrådet Henrietta Serrate (S).

Annons

Partiet vill att takten i utfasningen av hyrpersonal ska ökas. Dessutom vill de göra omtag i kollektivtrafiken med bland annat rabatter för pensionärer, så att de får samma pris som barn och ungdomar. Socialdemokraterna vill också testa avgiftsfri kollektivtrafik under en period.

– Redan idag väljer många kronobergare att ta sig kollektivt till arbete och på fritiden men det behöver bli fler. Om vi ska lyckas med det krävs att vi vågar tänka nytt och se över både priser och tidtabeller, säger Peter Freij (S) 2:e vice ordförande i trafiknämnden.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons