Annons

Folkhälsomyndigheten förlänger coronaregler för restauranger

Kronoberg • Publicerad 28 april 2021
.
.Foto: JOHANNA LUNDBERG

De rådande coronarestriktionerna för restauranger och butiker förlängs till och med 16 maj på grund av att smittspridningen av covid-19 är för hög.

– Läget i hälso- och sjukvården är pressat och gör att restriktionerna måste ligga kvar. Att hålla avstånd till varandra motverkar spridningen av covid-19, och åtgärderna gör det möjligt för människor att hålla avstånd, säger statsepidemiolog Anders Tegnell i ett pressmeddelande.

Serveringsställen måste hålla stängt efter klockan 20.30, med undantag för avhämtning, och för restauranger på handelsplatser utan egen entré får det endast vara en person per bord.

Butiker, gallerior och köpcentrum måste se till att folk handlar på egen hand och att max 500 personer får befinna sig på verksamheternas totala yta samtidigt.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons