Annons

Folkhälsomyndigheten: Så många har vaccinerats i Växjö

Kronoberg • Publicerad 2 december 2021
.
.Foto: JOHAN AXELSSON

Vaccinationen mot covid-19 fortsätter i Kronobergs län. Folkhälsomyndigheten publicerar varje torsdag siffror för varje kommun. Datan är till och med föregående vecka.

Enligt myndighetens statistik har 69 569 Växjöbor fått minst en dos vaccin, 84,8 procent av den vuxna befolkningen. Över 80 procent har också fått den andra dosen. Det innebär att drygt 66 000 Växjöbor har fått minst två doser.

Annons

I hela Kronobergs län har 83,2 procent av den vuxna befolkningen fått minst en dos. 79 procent har även fått den andra dosen. I antal doser handlar det om 145 905 respektive 138 544.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons