Annons

Folkhälsomyndighetens uppmaningar stoppar andra sjukdomar

Växjö • Publicerad 10 april 2020
.Foto: MAXIM THORÉ

Folkhälsomyndighetens uppmaningar att tvätta händerna ordentlig och att stanna hemma om man är sjuk verkar inte bara hejda coronavirusets framfart. Antalet fall av exempelvis vinterkräksjukan är väldigt få för årstiden.

­– Jag tror absolut att det kan ha ett samband. Och Anders Tegnell har tidigare sagt att man ser liknande tendenser för säsongsinfluensan, säger Christian Blomkvist, smittskyddsläkare i Region Kronoberg, till Smålandsposten.

Annons

Christian Blomkvist tror därför att man kan dra slutsatsen att uppmaningarna hejdar coronaviruset då smittvägarna är ungefär desamma som vinterkräksjuka och säsongsinfluensa.

– Om vi kan dra paralleller till vinterkräksjuka och säsongsinfluensa, så vore det konstigt om vi inte påverkade corona också, säger Christian Blomkvist till Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons