Annons

Fönster föll från tredje våningen i Växjö

Växjö • Publicerad 28 juni 2019 • Uppdaterad 29 juni 2019
Genrebild.
Genrebild.Foto: David Elg

När en boende på PG Vejdes väg i Växjö öppnade fönstret för att vädra i sin studentlägenhet så brast fönstrets gångjärn och glasrutan föll tre våningar ner.

– Jag blev chockad. Det första jag tänkte var att det brukar sitta folk nedanför fönstret och sola eller ta en cigarett. Som tur var var det ingen där nere idag. Jag tycker det är viktigt för andra som bor här i området att man kanske inte ska sitta utanför fönstret, eller vara försiktig när man öppnar det, så man inte får ett människoliv på sitt samvete, säger han till Smålandsposten.

Annons

Ingen person skadades i samband med händelsen men Växjöbostäders kommunikationschef Madeleine Östlund ser mycket allvarligt på situationen.

– Vi kommer direkt att informera alla boende på området att vidta försiktighet när man öppnar fönstren. Redan på måndag kommer vi att påbörja ett arbete med att inventera alla fönster i området. Det här är en så pass allvarlig händelse att vi måste göra allt för att det här inte ska hända igen, säger Madeleine Östlund till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons