Annons

Föräldrar får P-böter vid förskolan i Växjö

Växjö • Publicerad 27 januari 2021

Det är få parkeringsplatser vid Trummens förskola och vårdnadshavare som ska lämna barn på förskolan möts av parkeringsböter.

Flera föräldrar vittnar om parkeringskaoset vid lämningarna.

Annons

– Vi vet om att här är en byggarbetsplats men nog borde det finnas parkeringsplatser för hämtning och lämning ändå vid en förskola, säger Malin Karlsson, förälder till två barn som går på förskolan, till Smålandsposten.

Föräldrarna har blivit rekommenderade att dels cykla från Norr, Centrum och Teleborg och dels parkera längre bort från förskolan där det finns en fyratimmarsparkering.

– Jag har tre barn på fyra år, ett och ett halvt år och fyra månader. Kalla mig lat, men det är inte så lätt att cykla från Norr. Inte heller så lämpligt att korsa större trafikerade vägar. De har hittat en guldgruva vid förskolan när de bötfällt oss nästan varje dag i flera veckor. Kommunen måste lösa parkeringssituationen, säger Malin Karlsson till Smålandsposten.

Läs mer här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons