Annons

Förändringar i rutinerna

Växjö • Publicerad 30 juni 2019
.
.Foto: Magnus Gatemark

Postnord slutar från och med i dag med att tömma och sortera post på söndagar. Lägger du ett brev på lådan efter tömning på fredagar blir alltså posten sorterade och tömd efterföljande måndag.

Bor du dessutom i en ort med färre än 3000 invånare förändras även tömningstiderna på vardagarna, något som Postnord rapporterar på sin hemsida.

Annons

– En vanlig dag har vi ingen fysisk post att dela ut till en tredjedel av alla hushåll och om bara två år beräknar vi att vi endast har något att lägga i varannan låda. Det gör att intäkterna minskar snabbt men kostnaderna för att upprätthålla infrastrukturen är desamma. De enda intäkter vi har från brev är de som kommer från portot. Tyvärr är det en ekvation som blir allt svårare att få ihop, skriver Annemarie Gardshol, chef för PostNord Sverige.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons