Annons

Förändringar i Växjös bostadskö

Växjö • Publicerad 21 maj 2019
Foto: Nadia Hagberg

Växjö kommun vill göra det lättare för bostadssökande att hitta en bostad i Växjö kommun. Nu genomförs en del ändringar i bostadskön Boplats Växjö. De nya villkoren väntas träda i kraft från och med årsskiftet 2019/2020.

– För ännu bättre service och ruljangs i bostadskön gör vi nu dels ändringar i villkoren, dels blir Boplats Växjö en del av Boplats Sverige. På Boplats Sverige samlas de kommunala bostadsbolagens lägenheter tillsammans med privata aktörers, vilket underlättar för bostadssökande och företag som vill flytta eller etablera sig i Växjö kommun, säger Catharina Winberg (M), ordförande i Växjö kommunföretag (VKAB).

Annons

Bland annat innebär ändringarna att bostadsökandes köpoäng inte längre nollställs om de tackar ja till bostaden när det kommer till familjebostadskön. De kommer i stället att bli av med så många poäng som den sökande med köplats två har.

De som har stått i studentbostadskön i fem år utan att ha tackat ja till en visning blir avregistrerade.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons