Annons

Förare frias efter dödsolycka i Växjö

Växjö • Publicerad 26 februari 2019
Foto: Lars-Göran Rydqvist

I september förra året avled en man i 70-årsåldern efter att ha blivit påkörd på sin cykel av en lastbil i rondellen Mörners väg-Ljungadalsgatan i Växjö. Runt 15 personer har hörts som vittnen efter olyckan och nu har polisen valt att inte gå vidare med utredningen. Ett beslut som kommer att överklagas av cyklistens son.

– Det är alltså inte helt klarlagt hur mannen hamnar framför lastbilen, han är uppe vid chaufförens hytt när denne inväntar att det ska bli fritt och så smyger han runt framför hytten, säger Michael Kamrat vid Växjöpolisen till Smålandsposten.

Annons

Enligt flera vittnen ska det ha varit en mycket vinglig cykelfärd. Polisen har inte kunnat se att det ska ha funnit någon alkohol, narkotika eller mediciner med i bilden. Inte heller någon plötslig sjukdom.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons