Annons

Fördubbling av antalet digitala läkarbesök

Kronoberg • Publicerad 27 februari 2021
KRY, läkarbesök i mobilen.
KRY, läkarbesök i mobilen.Foto: MAXIM THORÉ

Förra året mer än fördubblades antalet digitala läkarbesök hos privata aktörer i Kronoberg, samtidigt som antalet fysiska besöken på vårdcentralerna minskar, rapporterar Smålandsposten.

Kronobergarna gjorde över 25 000 digitala besök hos privata nätläkarbolag som Mindoktor och Kry förra året, vilket var 13 500 fler besök än 2019. Samtidigt minskade fysiska besöken på vårdcentralerna minskat med 27 000 besök. De digitala läkarbesöken kostade Region Kronoberg nästan tio miljoner kronor.

Annons

– Med tanke på pandemin så tror jag det är rimligt. Men det kan inte fortsätta så för det offentliga måste bli bättre på att erbjuda egna. Är det så att medborgarna hellre vill ha digitala besök då måste vi kunna göra det. Hittills har vi inte gjort det men vi är på god väg och när vi har det på plats tror jag kostnaderna till nätläkarbolagen kommer att minska, säger regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M) till Smålandsposten.

Socialdemokraterna i Region Kronoberg gick nyligen ut och ville minska kostnaderna för digitala läkarbesök hos privata aktörer och öppnade för att sluta betala för tjänster som Kry och Min Doktor.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons