Annons

Föreläsning förbjuds i Fria ordets hus

Växjö kommun sätter stopp för en föreläsning arrangerad av ABF och Kommunistiska Partiet i Växjö.
Publicerad 11 november 2017
Foto: Mats Samuelsson, pressbild

Anders Carlsson, tidigare ordförande i kommunistiska partiet, bjöds in för att föreläsa om sin nya bok ”En resa in i det okända” som handlar om ryska revolutionen. Men trots klartecken från Fria ordets hus vägrar Växjö kommun ge partiet tillträde till lokalerna.

– Först sa de att mötet var för politiskt och nu hävdar de en uthyrningspolicy som går ut på att bara partier i kommunfullmäktige får hyra. Men allt var bekräftat, affischer och flygblad var tryckta. Och nu är vi utslängda, säger Jan-Åke Karlsson, ordförande för kommunistiska partiet i Växjö, till Smålandsposten.

Annons

Gunilla Friman, chef för kultur- och fritidsförvaltningen, menar att Kommunistiska Partiet i Växjö aldrig skulle fått tillåtelse från första början.

– Det var ett misstag. Vi hyr ut till partier som är representerade i kommunfullmäktige. Så vi har hanterat detta felaktigt, säger hon till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons