Annons

Föreningar i Växjö vill bli säkra och trygga

Växjö • Publicerad 13 februari 2020
Towe Lindqwister, Sofia Sandberg och Tobias Sverdén.
Towe Lindqwister, Sofia Sandberg och Tobias Sverdén.Foto: Pressbild

Under onsdagskvällen samlades 29 föreningar för uppstarten av år två i utvecklingsarbetet Säker och Trygg förening, som leds av Växjö kommun tillsammans med RF-SISU Småland. Ämnet för kvällen var att Barnkonventionen blir lag och föreläsare var Susann Swärd som arbetar som människo- och barnrättsstrateg vid Region Kronoberg.

Inom Säker och trygg förening erbjuds föreningar stöd genom utbildning, nätverk, föreläsningar, dokumentation och arbetsmaterial. Certifieringen bygger på ett långsiktigt arbete och är ett stöd för att förbättra säkerhet och trygghet på såväl föreningens anläggning som inom föreningens verksamhet.

Annons

– En bra kväll med väl paketerad information som kommer att hjälpa oss att stärka barnens rättigheter inom föreningslivet, säger Växjö Ridklubbs ordförande Towe Lindqwister om kvällen.

Foto: Pressbild
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons