Annons

Föreningarna genomför en fusion

Växjö • Publicerad 9 februari 2021
Maja Karlberg, verksamhetsansvarig på Epic, ser stora fördelar med öppenheten mellan företag i regionen.
Maja Karlberg, verksamhetsansvarig på Epic, ser stora fördelar med öppenheten mellan företag i regionen.

De två ekonomiska föreningarna GoTech Växjöregionens Teknikföretag och Epic Teknikens hus genomför en fusion. Det ses som ett naturligt steg i takt med att aktiviteterna i Epic ökar. Fusionen innebär att näringslivet, genom föreningens medlemsföretag, blir direkta ägare av verksamheten.

– Genom fusionen kan vi än mer optimera vår verksamhet för att fokusera på våra två kärnfrågor; framtida kompetensförsörjning och kompetensutveckling för våra medlemsföretag, säger Maja Karlberg, verksamhetschef på Epic – Innovation & Technology Center.

Annons

Syftet med Epic är att trygga den långsiktiga kompetensförsörjningen för industrins framtida behov samt skapa attraktivitet för teknikutbildningar och tekniska yrken. Sydsvenska Industri- och Handelskammaren behåller sitt engagemang.

– Att Epic och GoTech nu fusionerar ser vi på Handelskammaren som mycket positivt. Det är en stabil och stark aktör som nu skapas för att driva och utveckla regionens industriella kompetensutveckling. Vi är glada att vi även i framtiden kan vara en del av detta arbete genom en plats i styrelsen trots att vi inte längre kommer vara en av ägarna, säger Anders Borgehed, som är Regionchef Policy Sydost på Sydsvenska Industri- och Handelskammaren.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons