Annons

Föreslår kompiskontrakt för unga

Publicerad 26 juli 2016
Foto: David Elg, Smålandsposten
Foto: David Elg, Smålandsposten

För att förbättra situationen med bostadsbristen i kommunen vill socialdemokraterna Ola Palmgren och Emelie Öberg införa kompiskontrakt för unga.

– Detta förslag har potential att ge fler unga makten och möjligheten att ta klivet in på bostadsmarknaden, samtidigt som kommunens bostadsbestånd kan utnyttjas mer effektivt och flexibelt. Fler unga måste få chansen att sätta nyckeln i låset till sin allra första lägenhet, säger Ola Palmgren (S), vice ordförande i Växjöbostäder, i ett pressmeddelande.

Annons

Förslaget innebär att unga får möjlighet att hyra en lägenhet tillsammans. Det i sin tur skulle innebära att hyran per person kan bli lägre.

– Bostadsbristen slår särskilt hårt mot unga och studenter eftersom det är grupper som vanligtvis varken har höga inkomster eller stora förmögenheter och som därför är beroende av möjligheten att hitta en hyresrätt med överkomlig hyra, säger Emelie Öberg (S) i ett pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons