Annons

Företag i Växjö förlorar miljontvist

Publicerad 27 juli 2017
Foto: Olof Elfversson, Smålandsposten
Foto: Olof Elfversson, Smålandsposten

År 2015 stämde Länsförsäkring Kronoberg Trafikverket på drygt två miljoner kronor efter en trafikolycka mellan en personbil och ett godståg.

Enligt Smålandsposten inträffade olyckan år 2012 i Ljungby. Föraren ådrog sig mycket allvarliga bestående skador, något som försäkringsbolaget betalt ersättning för. Länsförsäkring Kronoberg menar dock att Trafikverket orsakat olyckan genom "fel eller försummelse enligt järnvägslagen" och att Trafikverket därför var skadeståndsskyldigt.

Annons

Men tvisten, som avgjorts i Falu tingsrätt då verket har sitt huvudkontor i Borlänge, ger Trafikverket rätt. Så här skriver tingsrätten i domen:

"Sammantaget bedömer tingsrätten att skyddsbarriären i den aktuella korsningen varit tillräckligt god. En aktsam vägtrafikant som ger akt på de fungerande ljud- och ljussignalerna har en förhållandevis liten risk för att där drabbas av olycka" enligt Smålandsposten.

Läs mer här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons