Annons

Företag kritiserar jättebygget i Växjö

Publicerad 17 juni 2017
Foto: ARKITEKT OLA BOMS/LARS-GÖRAN RYDQVIST
Foto: ARKITEKT OLA BOMS/LARS-GÖRAN RYDQVIST

IST-grundaren Björn Sundeby planerar att bygga en ny fastighet i 1890-talsstil i Växjö. Planerna har omdebatterats och såväl hyllats som sågats. I den miljökonsekvensanalys som konsultföretaget Tyréns har gjort på uppdrag av Växjö kommun kritiserar nu konsulten planerna. Enligt Smålandsposten menar de att den tänkta arkitekturen medför stora negativa konsekvenser för riksintresset och hamnar i blickfånget i förhållande till annan bebyggelse på området.

”Det blir svårt att läsa av och förstå hur Växjö utvecklats när en byggnad som med hänvisning till sin exklusivitet, stadsmässighet och tidsmässiga uttryck borde ha legat inne i rutnätsstaden placeras utanför stadsgräsen” skriver konsulten i rapporten enligt Smålandsposten.

Annons

Senare i juni beslutar politikerna om planerna ska ställas ut för granskning eller inte. Detaljplanen kan tas upp för beslut i höst. Om Björn Sundeby inte får igenom planerna kommer det inte bli någon nytt hus.

– Om den demokratiska processen mot förmodan går emot mig, accepterar jag det. Men det betyder inte att jag anpassar mig. Då blir det inget bygge alls, då skiter jag i det, Björn Sundeby till Smålandsposten.

Läs mer om planerna här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons