Annons

Företag luras av hackare

Kronoberg • Publicerad 26 juni 2019
Foto: Lennart Ernstsson

En ny form av bedrägeri har drabbat flera företag i södra Sverige. Istället för att skicka ut chansartade mejl och be om pengar så har bedragarna börjat kartlägga företag i flera månader för att sedan kunna lura dem på ett så trovärdigt sätt som möjligt.

– I precis rätt situation så stoppar de ett mejl angående till exempel en transaktion och uppger sig själva vara företagets vd som vill ha pengar överförda till ett specifikt konto, säger Robert Loeffel som är presstalesperson på polisen i region syd till SVT Nyheter Småland.

Annons

Förra veckan drabbades ett företag i Kristianstad som blev av med 200 000 kronor och enligt SVT så ska det ha inkommit anmälningar om liknande brott i Kronoberg.

– Vi vill uppmana alla som får liknande mejl att alltid ta telefonkontakt med den som mejlet sägs komma ifrån. Betala aldrig ut några pengar utan att göra det, säger Robert Loeffel till SVT Nyheter Småland.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons