Annons

Företagaren är Årets Kronobergare 2022

Markaryd • Publicerad 17 januari 2023
Gerteric Lindquist, Nibe
Gerteric Lindquist, NibeFoto: Anders Johansson

Gerteric Lindquist, vd och ledare för Nibe i Markaryd, är Årets Kronobergare 2022. Det presenterades strax efter klockan 17 på tisdagen.

Juryns motivering: Med ett ledarskap som balanserar mellan noggrann försiktighet och exceptionell drivkraft, har han byggt ett av landets mest framgångsrika företag. För hans förmåga att se ”det lilla i det stora” och ”människan i vardagen”, för ett samhällsengagemang långt utöver det vanliga. Han har redan fått H. M. Konungens medalj i guld för betydande insatser inom svenskt näringsliv, nu är han också Årets Kronobergare.

Annons

Sedan 1985 har Sveriges Radio Kronoberg och Länsstyrelsen delat ut priset Årets Kronobergare. Utmärkelsen går till någon eller några som har satt Kronoberg på kartan i Sverige genom driv och engagemang. Bland tidigare pristagare finns Ingvar Kamprad, Joe Labero, Charlotte Perrelli (då Nilsson), The Ark, Carolina Klüft, Peter Jihde, Växjö Lakers och Elin Cederbrant. Förra året vann Lydéns Destilleri i Ljungby som drivs av far och son Roger och Emil Lydén.

Tidigare år har kronobergarna kunnat nominera och rösta på sina kandidater men nytt för i år är att priset har utsetts direkt av en jury som består av landshövdingen Maria Arnholm, Marcus Sjöholm, kanalchef Sveriges Radio Kronoberg, Emma Ekaremål, vd på Asa Herrgård och tennisprofilen Fredrik ”Fidde” Rosengren.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons