Annons

Företagaren vinner pris

Kronoberg • Publicerad 30 november 2019
.
.Foto: Marion Jonsson

Ingenjören Joel Jonsson i Vislanda är årets mottagare av Stålbyggnadsinstitutets Silverbalk. Det är en utmärkelse för speciellt framträdande insatser för stålbyggandets utveckling och priset Silverbalken är tillverkad i äkta silver av silversmeden Henrik Ingemansson.

Joel Jonsson har varit inblandad i projekt som Stockholm Waterfront, Veabs biokraftverk i Växjö och Cloetta Center i Linköping.

Prismotivering: Joel Jonsson tilldelas Silverbalken 2019 för sitt outtröttliga arbete att främja begreppen kvalitetssäkring och kontroll inom stålbyggnad. Med regelverk, förtänksamhet, planering och kontroll har många dyrbara fel undvikits. Han har i mer än 25 år varit ett föredöme inom kvalitetssäkring och bidragit till att höja branschens kvalitetsmedvetenhet. Joel är en uppskattad och inspirerande kamrat som gärna delar med sig av sin erfarenhet och kunskap. Hans referensprojekt är många, avancerade byggnadsverk där stålbyggnadskonsten gjort dem möjliga. Några exempel är bron över Sundsvallsfjärden, Centralhuset i Göteborg, Stockholm Waterfront och bron över Råån. Det är med glädje Stålbyggnadsinstitutet tilldelar 2019 års Silverbalk till Joel Jonsson.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons