Annons

Företagarna prisas i Kronoberg

Kronoberg • Publicerad 13 oktober 2020
Foto: LRF Sydost

LRF Sydost har delat ut utmärkelsen ”Årets Nötköttsföretagare 2020 i Kronobergs län”. Årets vinnare är Anton Engberg och Mimmi Elmgren på Skogsnäs Gård.

De driver avelsverksamhet med raserna Aberdeen Angus och Simmental samt köttproduktion med korsningskor och försäljning av köttlådor.

Annons

Utmärkelsen och diplomet delades ut i oktober av Christian Horn från LRF Sydosts regionstyrelse och Sven Andersson, ordförande Kronobergs Nötköttsproducenter.

Utdrag ur nomineringen:

"Anton Engberg och Mimmi Elmgren är värdiga representanter som Årets nötköttsföretagare 2020. Har startat upp avel- och nötköttsproduktion på gård inköpt 2018. Anton blev en riktig bondpojk trots att han inte vuxit upp i någon lantbruksfamilj, likaså Mimmi. De är unga personer som satsar på lantbruk och entreprenad verksamhet. På gården finns också ett stort gammalt hus, som varit ett ålderdomshem, tidigare ägt av kommunen. Detta kommer de att renovera upp med tanke att behålla den gamla stilen och miljö”.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons