Annons

Företagen ska analysera Växjös planprogram i Araby

Växjö • Publicerad 22 oktober 2020
.
.Foto: Anna Nordström

Urban Utveckling har tillsammans med Evidens vunnit en upphandling om analys av Växjö kommuns planprogram i Araby.

Deras utredning syftar till att undersöka hur kommunens planprogram och strategi för utveckling av den fysiska miljön har aktualiserats, i vilken grad som strategierna har implementerats, samt hur kommuner bör arbeta med förändringar i den fysiska miljön i socioekonomiskt utsatta bostadsområden. Urban Utveckling ska genomföra en policyanalys, forskningsöversikt och en intervjustudie, skriver företaget i en nyhet.

Planprogrammet togs fram för drygt tio år sedan med ambitionen att utgöra en långsiktig strategi och viljeriktning för den fysiska miljön i området. Inriktningen syftade till att bryta funktions- och trafiksepareringen i området, utveckla attraktiva mötesplatser, förtäta och möjliggöra en lokal boendekarriär, få en större variation avseende gestaltning och upplåtelseformer samt öppna upp området genom fler och tydligare entréer till stadsdelen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons