Annons

Företagen skriver under Växjödeklarationen

Växjö • Publicerad 22 mars 2021

Under måndagen skrev de första företagen i kommunen under Växjödeklarationen tillsammans med Växjö kommun. I samband med det åtar sig företagen att bidra till en snabbare omställning till en hållbar och klimatneutral kommun. Företagen åtar sig också att samverka med varandra, uppmuntra och utmana varandra i arbetet för ett klimatneutralt samhälle samt dela med sig av sitt kunnande.

– En central del i arbetet med Hållbara Växjö 2030 är att föra dialog och samverka med samhällsaktörer så att vi tillsammans når resultat och kan sporra varandra. Alla har ett ansvar och en möjlighet att bidra till en hållbar utveckling utifrån sin egen rådighet. Därför betyder det mycket att dessa företag står bakom Växjödeklarationen och vårt hållbarhetsprogram, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Annons

Företagen som skrivit under Växjödeklarationen är Sajt arkitektsstudio, Skanska, Arkitektbolaget, WSP, Dynacon, LBE arkitekt och Södra Smålands avfall och miljö. Respektive företag ska gemensamt med Växjö kommun uppmana myndigheter, regering, riksdag och EU att utforma regelverk, lagstiftning, styrmedel och stödstrukturer så att den lokala klimatomställningen kan underlättas.

Växjödeklarationen innehåller bland annat löften om att jobba för:

  • Förnybar och hållbar produktion och distribution av energi och drivmedel
  • Effektiv användning av energi i bostäder, lokaler och industribyggnader
  • Klimatsmarta och hållbara resmönster och transporter
  • Klimatsmart byggande och renoveringar
  • Minskade avfallsmängder, ökat återbruk och cirkulär ekonomi
  • Låg klimatpåverkan i offentlig och privat konsumtion och investeringar

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons