Annons

Företagen vädjar till Trafikverket

Växjö • Publicerad 25 mars 2019
.Foto: Mark Hanlon

Flera skogsföretag i södra Sverige, däribland Vida och Södra Skogsägarna har vänt sig till Trafikverket med en vädjan om dispens för att få köra ut virke som ligger lagrat utmed skogsvägar.

Enligt P4 Kronoberg är anledningen granbarkborren. I maj har skogsföretagen bara åtta veckor på sig att få ut det angripna färska virket ur skogen för att inte förvärra angreppen.

Annons

Tunga transporter på skogsvägar är begränsade och därför vill skogsföretagen att Trafikverket ska uppmana väghållare att vara tillmötesgående med eventuella dispenser att få köra på vägarna och även vara snabba med att ta bort skyltningar när vägarna går att köra på.

– Det får bli en dialog där de får presentera behoven så får vi titta på de vägarna, säger Lennart Andersson, regionaldirektör på Trafikverket, till P4 Kronoberg.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons